Consumentenonderzoek naar milieuvriendelijke bezorging

20-04-2021

In opdracht van Huis voor de Binnenstad en Velocity doen studenten van TMO Fashion Business School onderzoek naar milieuvriendelijke bezorging van (web)winkelbestellingen. Voor dit onderzoek hebben zij een vragenlijst voor consumenten ontwikkeld. Wij zouden het zeer op prijs stellen als je 5 minuten de tijd neemt om deze vragenlijst in te vullen. 

De vragenlijst vind je hier. Alvast bedankt!

Velocity fietst door, maar neemt Corona-maatregelen

24-03-2020

Het coronavirus heeft invloed op het dagelijks leven van iedereen. Juist in deze tijd is onze dienstverlening voor veel van onze klanten belangrijk. Daarom fietsen wij door en blijven wij medicijnen, pakketten en post bij jou bezorgen. We zijn ons zeer bewust van het risico dat wij het coronavirus verder zouden kunnen verspreiden. We doen er dan ook alles aan om te voorkomen dat jij of wij besmet raken. We hebben samen de verantwoordelijkheid om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Hoe doen we dat?

Gezonde koeriers en hygiëne

 • We werken alleen als we geen verkoudheidsklachten en/of koorts hebben. Als we klachten hebben gehad, dan gaan we pas weer aan het werk, nadat we 24 uur volledig klachtenvrij zijn.
 • Wij wassen onze handen zo vaak als het kan en hebben desinfectiegel bij ons om onderweg ook regelmatig de handen te desinfecteren.
 • Op ons kantoor zijn niet meer mensen aanwezig dan nodig en ook daar houden we 1,5 meter afstand van elkaar.
 • We houden ons kantoor schoon en desinfecteren zaken die door meer mensen gedeeld worden regelmatig (fietssturen, rugzakken, telefoons, toetsenborden, deurklinken enz.).

Contactloos bezorgen en afstand

 • Wij beperken het contact met de ontvangers tot een minimum. Dit betekent dat wij altijd minimaal 1,5 meter afstand houden.
 • Post, pakketten en medicijnen dragen we contactloos over:
  • We reiken medicijnen op een langwerpig dienblad aan.
  • Pakketten leggen we bij of achter de voordeur, nadat de ontvanger 1,5 meter afstand genomen heeft.
  • Post leggen we bij bedrijven op een balie of tafel.
 • Goed om te weten dat het virus niet goed kan overleven op absorberend materiaal zoals karton en papier.
 • Wij vragen geen handtekening voor ontvangst meer. Wij noteren de voorletter en achternaam van de ontvanger en onze koerier plaatst zelf een handtekening. De apparatuur van koeriers (handscanners, telefoons) wordt zo geen doorgeefluik van het virus.
 • Wij bezorgen niet meer bij buren.

Vertraging mogelijk

Houd er rekening mee dat de bezorging en verzending van pakketten en post vertraging kan oplopen door personeelstekorten bij ons of een van onze partners (Cycloon Post, PostNL, Fietskoeriers.nl, Skynet en DHL).

Stijlvol, zichtbaar en uniek

13-02-2019

Wat een sjieke flyerbakjes!

Iedereen kent het wel, de chaotische flyertafels in cafe's waar tientallen flyers door elkaar liggen. Ook voor ons als koerier is het frustrerend om op zo'n tafel iets neer te leggen. Daarom hebben wij nu van deze mooie overzichtelijke bakjes voor ons verspreidingswerk. Komende weken zullen wij bij onze vaste klanten deze mooie stijlvolle flyerbakken neerzetten. Stijlvoller, zichtbaarder en uniek!

 

 

Nijmegen schittert in Antillectual

19-12-2018

Onze lieve vrienden van Antillectual hebben een video clip gemaakt over 'change the standard'. Hierbij kijken ze naar initiatieven die de 'standaard' veranderen. Wij doen onze duurzame stadslogistiek op de fiets! Te zien via https://www.youtube.com/watch?v=TCi4h8Mme9U

Velocity bij Future mobility festival!

22-09-2018

Om te vertellen hoe fietskoeriers een duurzame rol spelen in de stadslogistiek van de 21ste eeuw!

Wij zullen blijven werken, maar Velocity is solidair met de staking van het PostNL personeel donderdag 20 September!

19-09-2018

Kampeerweekend

11-09-2018

Wat ga je als bedrijfsuitje doen als fietskoeriersbedrijf? Natuurlijk meer fietsen! En een beetje kamperen ;) Na een bijzondere route vol met mooie plekken en hekken waren we neergestreken met een vega barbeque om de stoere verhalen te vertellen. Bedankt C+E voor het organiseren!

 

Nieuwe foto's door Ivana Smudja!

6-09-2018

Wij zijn fietsliefhebbers en dan schieten sommige niet-fiets-zaakjes er een beetje in. Zoals de website bijhouden. Gelukkig heeft Ivana Smudja ons geholpen met nieuwe foto's en gaan we binnenkort ook de teksten aanpassen. Wordt vervolgd!

Velocity rijdt op Cubicycle

16-07-2017

Cubicycle

Velocity Fietskoeriers rijdt binnenkort rond op Zweeds design met deze Cubicycle in samenwerking met DHL. Tijdens The International Cargo Bike Festival 2017 gaf Harriët Tiemens, wethouder duurzaamheid van de gemeente Nijmegen, het startsein en kreeg onze Mark de eer om het eerste ritje te maken.

Fietskoeriers.nl wint Game Changer Award

4-05-2017

De Game Changer Award is dé award voor het meest innovatieve initiatief dat in 2016 de Nederlandse e-commerce heeft verrijkt. Partijen kunnen zich hier zelf gratis voor aanmelden. Na sluiting van de inschrijving kunnen op voorspraak van de vakjuryleden uit de verschillende jury’s nog een aantal wildcards worden uitgereikt. 

 

Pagina's