Wat ons verbindt

Wij zijn in 21 jaar tijd uitgegroeid tot een professionele koeriersdienst in Nijmegen, met inmiddels zo’n 80 medewerkers. Wij kiezen voor organische groei. Geen grote investeerders op zoek naar snel rendement, maar geloof in eigen kunnen en vasthouden aan onze idealen. Ondanks deze groei vinden we het belangrijk om vast te houden aan de menselijke maat.

Zo kiezen we bewust voor de kracht van lokale samenwerking. Omdat wij geloven dat persoonlijke aandacht voor de klant het verschil maakt in een overspannen vervoersmarkt. De hevige concurrentie als gevolg van een te grote focus op lage kosten leidt vaak tot vluchtig contact, een hoge druk en slechte arbeidsomstandigheden. Wij willen laten zien dat het ook anders kan.

Dat betekent ook dat we bij Velocity oog hebben voor elkaar. Dat de één een stapje extra zet als de ander het even moeilijk heeft. Onze koeriers zijn sociaal betrokken en krijgen bij ons de ruimte om zichzelf te zijn. We vinden het belangrijk dat koeriers bij ons een volwaardige baan kunnen krijgen, met dito arbeidsvoorwaarden en een eerlijke beloning voor hun inspanningen.

Ons doel

Onze belangrijkste drijfveer is om lokaal op een positieve manier het verschil te maken. Uiteraard willen we ook geld verdienen en een financieel gezond bedrijf leiden. Maar de behaalde winst dient in eerste plaats voor het vergroten van onze sociale en groene impact.

Wij geloven in een groene, sociale en leefbare stad. Daarom maken wij ons al jaren sterk voor milieuvriendelijk stedelijk transport en hebben wij al zo’n 2,5 miljoen kilometers afgelegd op onze fietsen. In die jaren hebben we zo bijgedragen aan het terugdringen van de CO2 uitstoot in de stad. Maar om de Nijmeegse binnenstad, die steeds voller wordt, op de lange termijn leefbaar te houden is er volgens ons meer nodig. Wij steunen dan ook het doel van de Gemeente Nijmegen voor een emissievrije binnenstad in 2025.

In november 2022 zijn wij verhuisd naar De Rubberfabriek. Hiermee hebben wij een grote stap gezet in het creëren van onze moderne, groene hub aan de rand van de stad. Vanaf deze nieuwe locatie zijn we nog beter in staat om onze ambities waar te maken en de stadslogistiek in Nijmegen verder te verduurzamen. Een emissievrije binnenstad dus. En wel voor 2025. Naar ons idee is dat haalbaar, zolang we het samen doen. Want we hebben jou hierbij wel nodig. Help ons mee door te kiezen voor groene, emmissievrije bezorgingen.

Neem contact op

Ons team

Sjeel

Martijn

Bram

Casper

Annika

Wies

Tuur

Jan-Willem

Dimfy

Liis

Joris

Ibrahim

Bram

Sofie

Wilco

Cyril

Sjoerd

Sezin

Werner

Frank

Thomas

Zoran

Minke

Thijn

Zoë

Moni

Stef

Twan

Marjolein

Guus

Niels

Bob

Anneloes

Simon

Hugo

Jeroen

Eva

Hanna

Hidde

Stijn

Job

Jochem

Lies

Tobias

Thomas

Thyme

Carlo

Janneau

Toon

Michiel

Ton

Stephan

Werken bij Velocity

Ben je door ons verhaal geïnspireerd en zou je graag onderdeel willen zijn van ons team?

Neem dan contact met ons op. We zijn bijna continu op zoek naar nieuwe collega’s.

Bekijk vacatures

Annika