De snelste en meest duurzame route naar jouw klanten

Inmiddels verzorgen wij al voor ruim 30 winkeliers in Nijmegen de verzending van hun bestellingen. Als jouw lokale partner houden we de lijntjes kort. Onze samenwerking is niet alleen positief voor jou als ondernemer, maar ook voor de stad in zijn geheel. Minder vervuilende bestelbussen en meer fietsen in de straat. En daarbij zijn we niet duurder dan bijvoorbeeld PostNL. In de binnenstad halen we je pakketten zelfs gratis bij je op, met de fiets uiteraard.

Je meldt je pakketten aan via onze (gratis) verzendsoftware. We kunnen daarbij jouw webshop eenvoudig en snel aan onze software koppelen. Via track & trace volg je 24/7 het verzendproces van jouw pakketten. Wanneer je pakketten zijn aangemeld halen wij deze aan het einde van de middag bij je op. We bieden de pakketten aan in het meest duurzame netwerk Fietskoeriers.nl en je klant ontvangt het pakket de volgende dag.

Voordelen van Velocity

Duurzaam

 • In Nijmegen bezorgen we alles zelf met de fiets, dus 100% emissievrij.
 • Nationaal gaat zoveel mogelijk via Fietskoeriers.nl, het meest duurzame netwerk voor pakketbezorging.
 • Zo vervangen we gezamenlijk vervuilende dieselbussen in de straat door schone fietsen.

Gemak

 • Eenvoudige en gebruiksvriendelijke verzendsoftware met eigen account en 24/7 inzicht in de status van je pakketten.
 • Verzendsoftware makkelijk te koppelen met vele webshop platforms. Bestellingen importeer je dus snel en automatisch vanuit je webshop.
 • Pick-up service waardoor je niet zelf in de rij hoeft te staan bij een afleverpunt.
 • Wij krijgen automatisch een seintje zodra je pakketten hebt aangemeld.

Flexibel en lokaal

 • Makkelijk bereikbaar tussen 8.30u en 18.00u. Geen wachtrijen en snel antwoord op je vraag.
 • Als lokale partner zijn we altijd dichtbij en dus veel flexibeler dan een grote landelijke vervoerder.
 • Je steunt, en wij dragen gezamenlijk bij aan, de lokale economie.

Voordelige tarieven

 • Niet duurder dan bijvoorbeeld PostNL of DHL.
 • Geen variabele brandstoftoeslag, dus de fors gestegen brandstofprijzen hebben geen invloed meer op je pakketprijs. Vaste prijs, dus je weet waar je aan toe bent.
 • In de binnenstad zelfs een gratis dagelijkse pick-up van je pakketten.
 • Vast abonnementstarief van slechts €7,50 per maand.
Verzending Tarief
Lokaal vanaf €3,50
Nationaal vanaf €4,30

Fietskoeriers.nl (Cycloon)

Fietskoeriers.nl is een samenwerking tussen alle fietskoeriers in Nederland en is de groenste en snelste pakketdienst van het land. Al in meer dan 60 steden worden de pakketten uit het netwerk met de fiets bezorgd. Buiten deze steden kan het (nog) niet op de fiets. Hiervoor maken we slim gebruik van bestaande routes van onze autokoerier partners. Daarmee is de CO2-uitstoot nog altijd lager dan bij de traditionele bezorgmethoden.

Veelgestelde vragen over overstappen

Nee, in de meeste gevallen niet. Natuurlijk altijd afhankelijk van je specifieke situatie. We hanteren vergelijkbare staffels voor de prijs per pakket, een laag vast abonnementstarief, rekenen geen variabele brandstoftoeslag en in de binnenstad bieden we zelfs een gratis pick-up service aan.

Nee, integendeel. Overstappen op onze software en werkwijze is zo gepiept. Met een beetje geluk staat er nog dezelfde dag een goedlachse fietskoerier bij je voor de deur om je bestellingen op te halen.

Het aanmelden van pakketten kan 24/7. Wel hanteren we een nader af te spreken ‘cut-off tijd’. Heb je een pakket vóór die tijd aangemeld, dan garanderen wij dat we die nog diezelfde dag bij je ophalen en verwerken. Na die tijd aangemeld? Geen probleem, maar dan halen we het de volgende dag bij je op.

Nee, wij krijgen een seintje zodra je een pakket hebt aangemeld. Is dat nog voor de afgesproken cut-off tijd, dan komen wij die middag langs. Dit proces is dus volledig geautomatiseerd.

Ja. Dit kunnen we volledig automatisch laten plaatsvinden. Wanneer het e-mailadres van de klant is ingevuld kan er direct vanuit het verzendplatform een e-mail worden verzonden met een track & trace link. De mail die jouw klant ontvangt kun je zelf ook personaliseren.

Nee, we fietsen zelf niet het hele land door, maar we kunnen al je pakketten voor je verzenden. Zowel lokaal, nationaal en internationaal. Lokale pakketten bezorgen wij zelf met de fiets. Deze pakketten kennen dus een 100% emissievrij transport. Voor nationale en internationale verzending werken wij samen met meerdere vervoerders. Maar we zijn het meest trots op onze samenwerking met Fietskoeriers.nl

Monique Kaufmann, Directeur/mede-eigenaar

Samenwerking met Dekker van de Vegt boekverkopers

‘Wij kiezen voor Velocity omdat het een lokaal bedrijf is én omdat we het belangrijk vinden dat onze pakketten op een zo duurzaam mogelijke manier bezorgd worden. We ergeren ons vaak aan al die busjes in de straten om pakketten te bezorgen en we worden er juist blij van als we een bezorger op de fiets van Velocity zien.’

Contact

Een offerte op maat?

We kijken graag samen naar jouw verzendbehoeftes, zodat we een offerte op maat kunnen aanbieden.